Antibes Match Race

Van 14 tot en met 16 oktober heeft het team in Antibes, een Franse stad aan de Middellandse Zee naast Nice, een internationale wedstrijd gevaren. Met 9 deelnemers uit onder andere Zwitserland, Estland, Denemarken en natuurlijk Frankrijk beloofde het een wedstrijd van hoog niveau te worden.

Om ons goed voor te bereiden waren we donderdagochtend om 7 uur in Amsterdam op het vliegveld gestapt zodat we op donderdag, voor de wedstrijd nog konden trainen. We werden door de organisatie opgehaald bij het vliegveld. Maar toen we onderweg naar Antibes niet over de boulevard mochten rijden vanwege de hoge golven die over de boulevard heensloegen werd al snel duidelijk dat het donderdag te hard waaide en regende om te kunnen zeilen. Helaas.

Vrijdag was de eerste wedstrijddag. Ook deze dag stond er helaas weer veel te veel wind en hoge golven. Te veel wind om te zeilen. Er was tijdens dit event ook een clinic van de internationale zeilbond om nieuwe umpires, de jury op het water, op te leiden. Deze cursus werd gegeven door zeer ervaren internationale umpires. Deze hebben van het moment gebruik gemaakt om ons helemaal bij te praten over de verwachte nieuwe regels van 2017. Heel leerzaam!

Zaterdag was gelukkig wel de eerste dag die we konden zeilen. Met zon en een lichte wind gingen we het water op. We wonnen de eerste twee wedstrijden van een Frans team en het team uit Estland. Daarna verloren we drie wedstrijden. Waaronder heel close van de Franse wereldkampioene Dames, we waren als eerste bij de laatste boei maar helaas kwam ze er in het laatste rak toch voorbij. Daarna wonnen we weer 2 wedstrijden en met een score van 4 gewonnen 3 verloren sloten we de dag af.

Zondag was weer een dag van weinig wind. Om nog enig kans te hebben om door te gaan naar de halve finales moesten we deze wedstrijd winnen. We wonnen de start maar kwamen desondanks net iets later bij de eerste boei. Daar was de wind er helemaal uit, we dreven achter elkaar aan. We kwamen steeds dichterbij maar toen werd helaas de wedstrijd afgebroken. Bij de restart met iets meer wind waren zij beter en verloren we. Helaas eindigden we hiermee op 4 overwinningen en 4 verloren wedstrijden wat niet genoeg was voor de halve finales. Na 4 uur wachten mochten we nog een wedstrijd varen om de 5de plek, deze verloren we helaas en eindigden we op een 6de plek in dit internationale veld.

Ondanks het resultaat van een 6de plek zijn we heel blij dat we hier zijn geweest om te zeilen. We hadden nog te weinig ervaring in de first 7.5 om deze snel te varen in vergelijking met de Fransen, die veel meer ervaring hadden. Maar we hebben gelijk actie ondernomen en in februari 2017 komen we terug voor de volgende wedstrijd en beginnen we met drie dagen training met een sterk Frans team. Dat gaat ons zeker helpen!

Voor nu wacht de studie weer op ons.

PS: nog exact een maand tot onze eerste wedstrijddag in Australië. We kunnen niet wachten!

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *