Winst in Plön in European Match Race Tour

29 augustus 2017 – Team Dutch Wave won afgelopen weekend in het Duitse Plön de zevende en laatste stop van de European Match Race Tour (EMRT). De EMRT is een serie van match race evenementen (stops) verspreid over heel Europa.

De organisatie van de Plöner Segel Verrein koos voor de Hunter 707, een spinnaker boot voor vier personen. Team Dutch Wave bestond dit evenement uit schipper Jelmer van Beek (22, Leiden), tacticus Remy Oomens (27, Utrecht), trimmer Niek de Boer (25, Groningen) en voordekker Huig-Jan Tak (22, Rotterdam)

De tien teams uit Duitsland, Oostenrijk, Kroatië, Nieuw-Zeeland, Brazilië, Denemarken en Nederland kampten de eerste dag met weinig wind op het meer van Plön. Slechts twee wedstrijden waren aan het einde van de middag mogelijk. Beide werden winnend afgesloten.

Wind op zondag

De tweede en laatste dag was er meer wind. Met ongeveer windkracht 3 en veel zon konden de wedstrijden van zaterdag alsnog worden gezeild. Team Dutch Wave ging goed van start en won de eerste drie wedstrijden (5-0).

In de zesde wedstrijd zat het tegen. In leidende positie tegen het als eerste geplaatste team van Max Gurgel (Duitsland) lukte het niet de spinnaker tijdig te laten zakken. De eerste verliespartij stond op het scorebord.

Gouden radiator

Gelukkig was het winnen van het evenement nog geheel in eigen hand, hoewel door gebrek aan tijd geen finales werden gezeild. Door de laatste drie partijen te winnen kon Dutch Wave toch naar huis met de gouden ‘radiator’, aangeboden door de hoofdsponsor van het evenement.

Trimmer Niek de Boer kijkt terug op een geslaagde wedstrijd: ’’Het waren moeilijke omstandigheden op dit meer, met veel windvlagen en scherpe draaiingen. Controle hebben over de tegenstander lukte bijna niet. Maar we hadden een goede bootsnelheid waarmee we bijna elke wedstrijd overtuigend als eerste over de finish konden komen.‘’

Winkansen Delta Lloyd ONK

De volgende wedstrijd is het Delta Lloyd Open Nederlands Kampioenschap van 15 tot 17 september in Medemblik.  Schipper Jelmer van Beek over de winkansen: ‘’We hebben een goede zomer gehad met drie buitenlandse evenementen waarvan we er twee wonnen en één keer zilver haalden. Deze goede flow nemen we mee naar Medemblik waar we onze eerste Nederlandse titel hopen te halen. Maar het verleden biedt geen garantie. Iedereen begint weer op nul en het enige wat telt is het winnen van de laatste wedstrijd in de finale. Ik kijk ernaar uit.’’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *