Team Dutch Wave naar top 10 wereldranglijst matchracen

Team Dutch Wave is gestegen van de 17de naar de 10de plek op de wereldranglijst van het matchracen, een discipline in de zeilsport waarbij teams het een tegen een tegen elkaar opnemen. Deze unieke prestatie is te danken aan het goede seizoen van het team, waarin tot nu toe alleen maar podiumplaatsen zijn behaald bij de laatste vijf wedstrijden.

Wereldranglijst

De ranglijst wordt gemaakt op basis van acht evenementen over de laatste twee jaar.  Een goede ranking zorgt voor uitnodigingen om deel te nemen aan wedstrijden van de World Match Racing Tour.  Team Dutch Wave, bestaande uit Schipper Jelmer van Beek (Den Haag), Grootzeiltrimmer Rutger Vos (Utrecht), Trimmer Robin Jacobs (Rotterdam) en voordekker Jorden van Rooijen (Den Haag), stond het afgelopen jaar regelmatig bij de eerste 25, maar de tiende plek van nu is onverwacht.

Robin Jacobs vertelt:  ’’De top tien is een enorme boost voor het team. Vorig jaar hadden we geen goed seizoen en zaten we er regelmatig net naast. Dat het nu allemaal bij elkaar komt geeft een grote boost aan het team en is een beloning voor het harde werken. Ik kijk uit naar de komende wedstrijden met dit team.’’

Blik op de toekomst

De World Match Racing Tour heeft recent bekend gemaakt dat er volgend jaar vooral op kielboten gezeild gaat worden in plaats van de M32 catamaran. 

Jelmer van Beek reageert: ”Dat de tour weer terug gaat naar monohulls  is super voor ons team. Op dit soort boten hebben we het afgelopen jaar veel goede resultaten behaald. We zijn nu met elkaar al plannen aan het maken hoe we in 2020 in de top vijf kunnen komen. Afgelopen winter zijn we succesvol naar Australië geweest, komend jaar willen we naar Amerika. We moeten op zoek naar sterke competitie’’

Andere Nederlanders in de top 100 zijn Dirk Jan Korpershoek op plek 58 en Floris de Wit op de 72steplek.

Over Team Dutch Wave

Dutch Wave is in september 2016 opgericht als matchrace team door oud zeilers van de Team Heiner Talents en staat onder leiding van Jelmer van Beek. Doel is deel te nemen aan de professionele World Match Racing Tour. Deze tour heeft in het verleden bewezen vele succesvolle Volvo Ocean Race en America Cup zeilers voort te brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *