Team Dutch Wave wint in Gotenburg

Team Dutch Wave heeft in het weekend van 25 en 26 mei de Spring Cup in Gotenburg gewonnen. De Zweedse wedstrijd is onderdeel van de European Match Race Tour 

Team Dutch Wave nam het op tegen een sterk deelnemersveld. 9 van de 12 tegenstanders staan in de top 100. De teams waren afkomstig uit Zweden, Denemarken, Finland en Nederland. Team Dutch Wave bestond deze wedstrijd uit schipper Jelmer van Beek (Den Haag), Grootzeiltrimmer Rutger Vos (Utrecht), fokkenmaat Robin Jacobs (Rotterdam) en voordekker Jorden van Rooijen (Den Haag).  

Goed van start 

De 4 mannen gingen voortvarend van start. Alle 7 wedstrijden op zaterdag werden gewonnen. Rutger Vos: “Mooi om zo van start te gaan. De lokale Zweedse boot was onbekend voor ons. Blij dat we dan snel kunnen schakelen en goed met de boot overweg kunnen. Gedurende de dag nam de wind toe tot ongeveer windkracht 5 en was boathandling de sleutel om wedstrijden te winnen.”  

De weersvoorspellingen voor zondag beloofden helaas niet veel goeds. In de ochtend bleek inderdaad te veel wind om wedstrijden te kunnen doen. Toen ’s middags om 1 uur nog steeds de golven over de kade sloegen, besloot de wedstrijdleiding de rest van de wedstrijd af te lassen. Dankzij de 100% score van zaterdag ging Team Dutch Wave met de overwinning naar huis.  

Jelmer van Beek: “We zijn blij met deze overwinning naar huis te gaan. Vorige week waren we derde bij een sterke wedstrijd in Helsinki en nu eerste. Winnen is uiteindelijk het enige wat telt. Ik hoop dat we met deze goede resultaten de stap maken richting de top 15 op de wereldranglijst. We gaan allemaal nu weer een maand op andere grote boten zeilen, om te beginnen met de North Sea Regatta offshores en dan zien we elkaar weer bij het Pools kampioenschap eind juni voor meer match racing.” 

Over Team Dutch Wave 

Dutch Wave is in 2016 opgericht als matchrace team door oud zeilers van de Team Heiner Talents en staat onder leiding van Jelmer van Beek. Doel is deel te nemen aan de professionele World Match Racing Tour. Deze tour heeft in het verleden bewezen vele succesvolle Volvo Ocean en America Cup zeilers voort te brengen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *