Team Dutch Wave wordt Deens kampioen

Van 6 tot 8 september heeft Team Dutch Wave succesvol deelgenomen aan de Danish Open in Kopenhagen (Denemarken). Een matchrace event waarbij er werd gezeild op de DS37, een  vijf persoons spinnakerboot.

Sterk van start

Elk match-race event, de discipline in de zeilsport waar boten het een tegen een opnemen tegen elkaar onder het toeziend oog van een jury boot, begint met een kwalificatiefase, de zogenoemde Round-Robin. Hierin zeilt elk team eenmaal tegen elkaar. Team Dutch Wave, gevormd door schipper Jelmer van Beek, grootzeiltrimmer Rutger Vos, fokkemaatje Robin Jacobs, pitman Douwe Broekens en voordekker Jorden van Rooijen, ging sterk van start en bleef ongeslagen in de kwalificatie. Dit betekende directe kwalificatie voor de halve finales. Vanaf de kant werd gekeken hoe zes andere teams streden voor de laatste drie plekken. 

Jorden van Rooijen vertelt:’’ Heel gaaf om de Danish Open te zeilen. Dit event is een van de klassiekers in de match racing wereld. Vroeger hebben hier zoveel America’s Cup zeilers aan meegedaan. Ook dit jaar was er een sterke opkomst met deelnemers uit Denemarken, Polen, Rusland, Zweden en natuurlijk Nederland. 

Windstille finales 

Met een zo goed als windstil  weerbericht voor zondag werden op zaterdag al de eerste twee halve finale wedstrijden gezeild. Team Dutch Wave koos als tegenstander het lokale team van Jeppe Borch. Twee keer werd er overtuigend gewonnen. Drie overwinningen waren nodig voor het halen van de eindstrijd. 

Op zondagochtend won het team in een drijf partij de laatste wedstrijd van de halve finales en was het tijd voor een best-of-three finale tegen het team van Emil Kjaer (DEN) 

De eerste wedstrijd trok Dutch Wave overtuigend naar zich toe waarna de Denen terug kwamen op een gelijke stand en Dutch Wave de eerste wedstrijd van het evenement verloor. Met moeite kreeg de wedstrijdleider ook de laatste wedstrijd van de dag gestart. Team Dutch Wave had de betere start en ook de aanval van de Denen in het laatste rak naar de finish werd afgeslagen met de ‘’holding-out’’ manoeuvre. Het wegbrengen van de tegenstander. 

Jelmer van Beek reageert:” Heel blij met deze overwinning. Het gaat om het pakken van titels en overwinningen. De laatste dag met bijna geen wind was niet gemakkelijk. Ik maakte een paar foutjes maar dankzij hard werk van de jongens bleven we altijd dichtbij om te leiding over te nemen. Over twee weken doen we mee met het Pools kampioenschap. Ik kijk er nu al naar uit.

Over Team Dutch Wave

Dutch Wave is in september 2016 opgericht als matchrace team door oud zeilers van de Team Heiner Talents. Momenteel staat het negende op de wereldranglijst. Het team staat onder leiding van Jelmer van Beek. Doel is deel te nemen aan de Professionele World Match Racing Tour. Deze tour heeft in het verleden bewezen vele succesvolle Volvo Ocean en America Cup zeilers voort te brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *