Duits kampioen matchracen!

Persbericht 17 juli 2017 – Het Nederlandse team Dutch Wave is Open Duits kampioen matchracen 2017. In het weekend van 14 tot en met 16 juli behaalde het team in Medemblik (!) de eerste plaats in deze spectaculaire één-tegen-één zeildiscipline.

De Duitse zeilbond had als locatie Medemblik gekozen. Het was dus een ‘buitenlandse thuiswedstrijd’ voor het team, dat dit weekend bestond uit Jelmer van Beek (22, Groningen), Rob Sprij (26, Schiedam) en Huig-Jan Tak (22, Rotterdam).

Elf deelnemers, waaronder zeven Duitse, drie Nederlandse en één Pools team gingen vrijdag van start in de Elliot 6M boten. Met windkracht vier, toenemende tot vijf, ging het kampioenschap van start met een poulefase. Hierin strijden alle deelnemende teams een of meerdere malen tegen elkaar.

Halve finales

Met een eindstand van tien overwinningen en vier verlieswedstrijden was voor team Dutch Wave een plek in de halve finales gegarandeerd. Het Duitse team van Max Gurgul, nummer 38 op de wereldranglijst, kwam ongeslagen de poule door en maakte zijn rol als favoriet waar.

Tegenstander in de halve finale was het het Nederlandse Opportunity Match Race team onder leiding van DJ Korpershoek. Na drie spannende wedstrijden trok Dutch Wave met een 2-1 overwinning aan het langste eind. De finale tegen de nog steeds ongeslagen Max Gurgul was een feit.

De eerste finalewedstrijd won Dutch Wave vrij gemakkelijk. De tweede wedstrijd was een stuk moeilijker. In het laatste rak wisten de drie Nederlanders een achterstand naar de finish goed te maken en slaagden ze erin Deutsche Meister te worden.

Volgende uitdaging: Oostenrijk

Schipper Jelmer van Beek is trots op het team. “In beide finales hebben we onze beste wedstrijden gezeild. Dat voelt heel erg goed. Minder dan een jaar geleden ben ik dit team begonnen en dan nu deze titel pakken is geweldig.”

Donderdag 20 juli vertrekt het team naar Oostenrijk. Op een bergmeer in Bregensz strijdt Dutch team van 21 tot en met 23 juli voor de Oostenrijkse titel.

 

1 thought on “Duits kampioen matchracen!”

 • Beste Jelmer,

  Van harte gefeliciteerd met deze overwinning, hopelijk volgen er nog meer overwinningen bijvoorbeeld in Oostenrijk.
  Jouw catamaranervaring en vroegere zeilervaringen hebben vast een positieve invloed bij dit soort wedstrijden.
  Succes voor de toekomst en ook voor jouw xeilmatenmaten.
  Vriendelijke groeten van

  Jan Roxs
  Catclub Citius Paterswoldse Meer
  catclubcitius@gmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *