Tweede plaats bij het ONK

Van 16 tot en met 18 september staat traditioneel het Delta Lloyd Kampioenschap voor olympische klassen op het programma in Medemblik. Bij het matchracen waren er 10 teams geselecteerd om mee te doen. Waaronder vier uit Duitsland en teams uit Zwitserland en Italië. Een sterk veld.

Het evenement begon met een dubbele Round Robin, de zogenoemde poulefase waar iedereen twee keer tegen elkaar zeilt. We kwamen goed de eerste ronde door met een score van 15 overwinningen en 3 verlieswedstrijden. Een prima begin, want zoals bekend was dit onze nulmeting, veel wedstrijden hebben we dit jaar nog niet gedaan.

Door het goede resultaat in de poulefase kwalificeerden we ons voor de halve finales. Ook deze kwamen we door. Tot slot stond ons de finale tegen het team van Dirk-Jan Korpershoek te wachten. Dirk-Jan is het hoogste Nederlandse team op de wereldranglijst, het beloofde dus een spannende finale te worden. Dat werd het ook. Nadat beide teams 1 wedstrijd hadden gewonnen waarin diverse malen van koppositie gewisseld was zou de laatste wedstrijd beslissend zijn. In de finale kwamen we helaas net tekort en ging de titel aan onze neus voorbij. Heel erg jammer, want Nederlandse titels die behalen we maar wat graag. Desalniettemin zijn we ook realistisch voor ons eerste evenement, hebben we heel veel nieuwe verbeterpunten en hebben we nu al zin in ons volgende evenement in Frankrijk in oktober.

Organisatie bedankt, winnaars gefeliciteerd en tot volgend jaar!

 

dutch-wave

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *